Köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm iskolánk honlapján! Honlapunkon megtálalja az intézmény történetét és felépítését. A hamarosan 147. évét ünneplő, minőségi oktatást és nevelést nyújtó gimnáziumunk az ország legpatinásabb oktatási intézményei közé tartozik. Tanítványaink számtalan elismerést szereztek a hazai valamint a nemzetközi tanulmányi és portrendezvényeken, ugyanakkor sikeresen felvételiznek a felsőoktatási intézményekbe. Működésünket a hagyományokra építve szervezzük, de figyelembe vesszük a jelenkor igényeit is. A magas képesítésű tanári kar gyermekközpontú oktató-nevelői munkájával és a pedagógia változatos eszköztárával biztosítja a diákok képességeinek kiteljesedését. A kis létszámú osztályokban a jó hangulat mellett közvetlen és személyes kapcsolat alakul ki a tanulók és a tanárok között. Az oktatók így hatékonyabban kísérhetik minden egyes diák személyes fejlődését, hiszen célunk nem csupán az ismeretek átadása, hanem a produktív és a kritikai gondolkodás fejlesztése is. Iskolánk örömmel várja mindazokat, akik szeretnének egy korszerű szakmai ismereteket és magas szintű általános műveltséget nyújtó iskola tanulói lenni. Üdvözlettel, Újházi Éva, igazgató

Fennállásának több mint 130 évét ünneplő gimnáziumunk az ország legpatinásabb oktatási intézményei közé tartozik. Célja a minőségi szolgáltatás nyújtása, olyan kulturális környezet megteremtése, ahol a tudás, a műveltség,a humanitás, a szeretet és a fegyelem értékeit tanítjuk és közvetítjük a pedagógia változatos eszközrendszerével, hogy alapműveltséggel jól felvértezett személyeket adjunk a társadalomnak.


Működésünket a hagyományokra építve szervezzük, de figyelembe vesszük a jelenkor igényeit is. Oktató-nevelő- munkákat igyekszünk úgy szervezni és tervezni, hogy a diákokat eljuttassuk képességeik kiteljesedéséhez, miközben tartalmas és kellemes iskolai élet részesei lesznek. Nagy előnyt jelent, hogy a kis létszámú osztályokban a jó hangulat mellett közvetlen és személyes kapcsolat alakulhat ki a tanulók és a tanárok között, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a tanárok jobban odafigyeljenek minden egyes diák személyes fejlődésére.


Tanítványaink sok elismerést szereztek a hazai és nemzetközi tanulmányi-és sportrendezvényeken, melyeknek díjait és elismeréseit hosszú lenne felsorolni. Sikeresen felvételiznek, és megállják helyüket a felsőbb oktatási intézményekben, öregbítve alma materünk hírnevét.


Iskolánk örömmel várja minazokat, akik szeretnének egy korszerű szakmai ismereteket és magas szintű általános műveltséget nyújtó iskola tanulói lenni. A sikeres felvételihez, beíratkozáshoz sok sikert és kitartást kívánok.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket...